MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej...
fot. Pavel Losevsky/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Kupowanie jogurtów na zapas

Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej wartości odżywczych zachowują. To zasada dotyczy zwłaszcza fermentowanych przetworów mlecznych, czyli jogurtów, maślanki, kefiru i mleka acidofilnego, które są źródłem probiotycznych bakterii. Ich zawartość w produktach mlecznych jest najwyższa w pierwszych dniach po produkcji i stopniowo maje, dlatego ze zjedzeniem jogurtu nie warto czekać do ostatniego dnia jego przydatności do spożycia

Zobacz również

Maxus Deliver 9. Dostawczak z silnikiem Diesla - jakie ma wyposażenie?

NOWE
Maxus Deliver 9. Dostawczak z silnikiem Diesla - jakie ma wyposażenie?

Zaproszenie na festyn parafialny do Iwina (gmina Grzmiąca) [zdjęcia]

Zaproszenie na festyn parafialny do Iwina (gmina Grzmiąca) [zdjęcia]

Polecamy

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada

3 triki psychologiczne. Dzięki nim będziesz prezentować się bardziej atrakcyjnie

3 triki psychologiczne. Dzięki nim będziesz prezentować się bardziej atrakcyjnie

Mandat na przejeździe kolejowym. Za co może zostać ukarany kierowca?

Mandat na przejeździe kolejowym. Za co może zostać ukarany kierowca?