Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ
Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso.

Zobacz również

Polacy ponad podziałami? Sondaż ws. CPK mówi wszystko

Polacy ponad podziałami? Sondaż ws. CPK mówi wszystko

Policjanci i SOK-iści w Bydgoszczy zatrzymali pociąg i wyciągnęli z niego kibiców

NOWE
Policjanci i SOK-iści w Bydgoszczy zatrzymali pociąg i wyciągnęli z niego kibiców

Polecamy

Opinie o maturze 2024: matematyka poszła gładko

Opinie o maturze 2024: matematyka poszła gładko

Disney – filmowe porażki 2023 roku i DC

Disney – filmowe porażki 2023 roku i DC

Im więcej wiemy o krwi, tym więcej rodzi się zagadek

ROZMOWA
Im więcej wiemy o krwi, tym więcej rodzi się zagadek