MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Autobusy MPK po 17 latach wróciły do gminy Chełmiec. Są już rozkłady jazdy

Autobusy MPK po 17 latach wróciły do gminy Chełmiec. Są już rozkłady jazdy

Ruszył Budżet Obywatelski Zamościa. Władze miasta liczą na dobre pomysły

Ruszył Budżet Obywatelski Zamościa. Władze miasta liczą na dobre pomysły

Polecamy

Matura 2024: chemia rozszerzona. Ten egzamin wybierają przyszli lekarze

Matura 2024: chemia rozszerzona. Ten egzamin wybierają przyszli lekarze

Awaria akumulatora. To teraz największy problem kierowców!

Awaria akumulatora. To teraz największy problem kierowców!

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena