MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa fasolowa z kiełbasą, boczkiem i papryką Katarzyny...
fot. Katarzyna Jaworek

Papryka - przepisy. Zobacz TOP 10 dań z papryką naszych Czytelników [PRZEPISY]

Zupa fasolowa z kiełbasą, boczkiem i papryką Katarzyny Jaworek

Składniki
300 g wędzonych żeberek wieprzowych
300 g fasoli Jaś
2 litry wody
200 g kiełbasy podwawelskiej
200 g boczku wędzonego
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżeczka kminku
1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej
1/2 łyżki papryki mielonej
1 papryka czerwona
1 pomidor
1 łyżeczka majeranku
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
oliwa
sól
pieprz

Wykonanie

Żeberka oraz fasolę przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę warzywną. Całość zalać wodą i gotować na małym ogniu około godziny.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać do zupy. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Pomidora pokroić na ćwiartki, a paprykę w kostkę. Warzywa dodać do wywaru. Kiełbasę pokroić w plasterki, natomiast boczek w kostkę. Boczek razem z kiełbasą podsmażyć na rumiano na oliwie i dodać do zupy.
Na końcu do zupy dodać koncentrat i gotować jeszcze przez 5 minut. Zupę doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem.

Zobacz również

Nie zamiatamy spraw pod dywan

Nie zamiatamy spraw pod dywan

Dziś trzeci mecz polskich siatkarek w Lidze Narodów. Gdzie i o której obejrzeć?

NOWE
Dziś trzeci mecz polskich siatkarek w Lidze Narodów. Gdzie i o której obejrzeć?

Polecamy

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna