MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Trwają poszukiwania Mariusza Brodnickiego - mieszkańca Starogardu Gdańskiego

NOWE
Trwają poszukiwania Mariusza Brodnickiego - mieszkańca Starogardu Gdańskiego

Bramkarz reprezentacji Austrii Patrick Pentz: mecz z Polską będzie o wszystko

NOWE
TYLKO U NAS
Bramkarz reprezentacji Austrii Patrick Pentz: mecz z Polską będzie o wszystko

Polecamy

Apple zamyka jedną ze swoich najnowszych usług finansowych. Dlaczego?

Apple zamyka jedną ze swoich najnowszych usług finansowych. Dlaczego?

Trudny, ale skuteczny. Czym jest horoskop horarny?

Trudny, ale skuteczny. Czym jest horoskop horarny?

Nie uwierzysz, że z tego warzywa można zrobić pizzę. Poznaj przepis na fit przekąskę

Nie uwierzysz, że z tego warzywa można zrobić pizzę. Poznaj przepis na fit przekąskę